Buiten Op Orde live in Lansingerland

Is er iets kapot, vies of niet in orde in de openbare ruimte? Via BuitenOpOrde geeft u het voortaan eenvoudig aan ons door! Wethouder Simon Fortuyn lanceerde BuitenOpOrde op donderdag 9 mei 2019. “Deze hybride vorm van een website pagina en app is een nieuwe vorm van dienstverlening. Dit sluit aan bij wat inwoners verwachten” aldus Fortuyn. “Snel en flexibel ontwikkelen en daarbij aansluiten op de ontwikkelingen in onze samenleving. Dat is waar we naar streven.”

Website of app?

BuitenOpOrde is een onderdeel van de website www.lansingerland.nl. Bezoekt u de pagina BuitenOpOrde, dan herkent de website met welk apparaat u de pagina bezoekt. Doet u dit met een mobiele telefoon of tablet, dan wordt de mogelijkheid geboden om deze pagina voortaan als een app te gebruiken. Op dat moment kunt u gebruik maken van extra mogelijkheden. Lansingerland lanceerde als eerste gemeente in Nederland zo’n progressive web app.

Innovatie

In november 2018 lanceerde gemeente Lansingerland de nieuwe website volgens een nieuw concept (het Open Webconcept), waardoor ze als gemeente snel en flexibel zelf kunnen ontwikkelen. Ze zijn niet meer afhankelijk van de planning van grote leveranciers, maar krijgen meer vrijheid om de digitale dienstverlening voor de inwoners aan te passen. De progressive web app BuitenOpOrde is daar het eerste voorbeeld van.

Locatie via gps, kaart of invoeren

In de app kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om uw locatie automatisch op te laten zoeken. Hiervoor moet u eenmalig de app toestemming geven om uw locatiegegevens te gebruiken. De app zoomt daarna in op uw huidige locatie. U kunt ook zelf een locatie aangeven. Type de naam van een straat of klik op de kaart.

Foto’s

Gebruikt u BuitenOpOrde als app, dan kunt u foto’s maken met uw mobiele apparaat en deze meteen aan de melding toevoegen. U geeft de app dan eenmalig toestemming om gebruik te maken van de camera van uw apparaat. Gebruikt u een desktop, dan voegt u een foto toe via uw bestanden.

Afhandeling

Wilt u iets aan ons doorgeven? Vul de velden in van het formulier, voeg eventueel uw foto(‘s) toe en verzend de melding. De gemeente neemt uw melding in behandeling. Afhankelijk van uw voorkeur houden wij u per e-mail of telefonisch op de hoogte.