Gemeente Lansingerland gaat live

Persbericht gemeente Lansingerland

Op donderdag 8 november lanceert wethouder Simon Fortuyn de nieuwe website van de gemeente Lansingerland. Een nieuwe website met een moderne vormgeving, verbeterde navigatie en veel nieuwe mogelijkheden.

Virtuele bijeenkomst

Tegelijkertijd met het live gaan van de nieuwe website tekent wethouder Fortuyn samen met de portefeuillehouders van de gemeenten Buren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân een intentieverklaring voor de samenwerking aan een Open Webconcept. Gezien de afstand tussen de verschillende gemeenten, doet de wethouder dit via een liveverbinding op Youtube. Wel zo modern!

Open Webconcept
De vier gemeenten werken sinds dit jaar samen aan het Open Webconcept. Met de gemeenten Buren, Heerenveen en Súdwest-Fryslân gebruiken we hiervoor de Open Source toepassing WordPress. Samen én individueel ontwikkelen wij hierop bouwstenen, waar wij én andere gemeenten gebruik van kunnen maken voor het ontwikkelen van de website en intranet.

We nodigen u van harte uit om tijdens deze persbijeenkomst te horen waar de inspiratie voor de nieuwe site vandaan kwam, wat er vernieuwd is en welke ontwikkelingen er nog komen in de nabije toekomst. Ook hoort u meer over het Open Webconcept, de unieke samenwerking tussen de vier gemeenten en wat dit betekent voor de toekomst van overheidswebsites.