Team Open Webconcept op het fieldlab dienstverlening 2018

Wat een geweldig evenement. Als Team Open Webconcept deden we eind september 2018 mee aan het VNG Fieldlab dienstverlening in Zwolle. Echt heerlijk om te ervaren hoe we met elkaar stappen maken in de digitale dienstverlening. Backstage in het theater standen meer dan 20 tafels opgesteld waaraan verschillende teams werkten aan verschillende projecten. Het is dan ook mooi om te zien hoe de afgelopen week deze teams samen met elkaar resultaten boekten.

Zo hebben we als Team Open Webconcept gewerkt aan een interface voor het digitaal doorgeven van een Melding Openbare Ruimte (MOR). De uitdaging hierbij was wel dat we de meldingen die binnen komen direct via NLx (Digitale snelweg van de Common Ground beweging) naar een zaaksysteem wilde sturen. Dag 1 kwam Amsterdam al langs met een mooie voorkant. Na het bestuderen van de code hebben we besloten toch zelf iets op te zetten (nog te veel Amsterdam specifiek in de code) maar het ontwerp konden we wel goed gebruiken. Zo creëerden we in no-time een mooie voorkant digimelden.nl

Al snel kwamen we ook bij de tafels van Haarlem en NLx uit. Haarlem had voor het Fieldlab namelijk hun zaaksysteem aan NLx gekoppeld. Na wat uitleg van team NLx  en Team Haarlem realiseerde we uiteindelijk ook de mogelijkheid om via NLx de meldingen in het Zaaksysteem van Haarlem te krijgen!

Al met al heeft het Team Open Webconcept mooie resultaten bereikt! Nu de vervolgstappen en de toepassing doorontwikkelen naar productie bij de Open Webconcept gemeenten.

— Update 9 mei 2019 —

Inmiddels is de gemeente Lansingerland live met een doorontwikkelde versie van de MOR toepassing. Lees het artikel https://webbeweging.nl/nieuws/buiten-op-orde-live-in-lansingerland/

— Einde Update —

Met dank aan de ontwikkelaars Team Openwebconcept van:

gemeente Heerenveen;
gemeente Súdwest-Fryslân;
gemeente Buren;
Yard internet;
Site.nu.