Nieuwsbericht

Fieldlab 18 en 19 maart in gemeente Buren

Tijdens de Fieldlabs werken gemeenten en leveranciers samen aan de open source bouwblokken voor de e-Formulieren en de MijnOmgeving zoals MijnZaken, MijnBerichten en MijnKaart. Samen werken we aan een betere online dienstverlening voor alle burgers en ondernemers van deze gemeenten door andere gepersonaliseerde taken, berichten en notificaties beschikbaar te maken.

Profielfoto van Femke Bruinsma
22 maart 2024 | 1 minuut lezen

Gemeente Buren was de gastheer deze fieldlab. Samen met gemeente Hoeksche Waard, Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Noordwijk, Barendrecht, Ridderkerk, Albrandswaard, De Bedrijfsvoeringspartner en leveranciers Acato, Yard en Conduction is er veel gedaan. Met elkaar werken we aan het prototype van de MijnOmgeving. Besluiten die we hiervoor maken met informatieadviseurs, adviseurs dienstverlening, functioneel beheerders worden direct door front end en back end developpers van de leveranciers uitgewerkt en gebouwd.

Andere highlights van het het fieldlab waren de MijnKaart, MijnBerichten, ZGW 1.5 versie voor MijnZaken en procesbeschrijving van Decos JOIN voor MijnZaken. Yard heeft ook een uitleg gegeven over de plugin Gravity Forms en wat je daarmee kan binnen de bouwblokken van het Open Webconcept. Ook hebben we met elkaar gesproken over de innovatiesubsidie van BZK en de OWC themadag voor OWC gemeenten en geinteresseerde gemeenten die we organiseren op 28 mei. 

Tijdens die fieldlabs laten we zien dat de Common Ground niet aleen een visie is op papier maar ook echt werkt!