Nieuwsbericht

MijnOmgeving voor alle OWC gemeenten

Het Open Webconcept heeft met o.a. Acato, Conduction, Yard Internet en verschillende zaaksysteemleveranciers het  afgelopen jaar hard gewerkt aan het (door)ontwikkelen van de Mijn Omgeving. Dit gebeurd onder andere tijdens de fieldlabs waar o.a. gemeente Albrandswaard, Barendrecht, Buren, de Fryske Marren, Gouda, Leiden, Noordwijk, Hoeksche Waard en Súdwest-Fryslân bij aansluiten.  

Profielfoto van Femke Bruinsma
6 september 2024 | 1 minuut lezen

Maar hoe mooi zou het zijn als alle OWC gemeenten straks gebruik maken van de bouwblokken voor de MijnOmgeving? Dat zou betekenen dat bijna 2 miljoen inwoners online de status van hun aanvragen kunnen inzien en makkelijker dingen met de gemeente kunnen regelen. Ook voor mensen met een beperking is de Mijn Omgeving een uitkomst als extra kanaal. 

Wat is de eerste stap die je als OWC gemeenten kan zetten? Door een gemeente-specifiek prototype te maken. Dit is al voor Hoeksche Waard, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard en de Fryske Marren gedaan. Heel handig om intern te delen en mensen enthousiast te maken. Bekijk het prototype van Hoeksche Waard om je een beeld hiervan te vormen. In deze Omgeving zie je alle bouwblokken terugkomen die er gemaakt zijn of worden voor de MijnOmgeving zoals de MijnBerichten, MijnZaken, MijnGegevens en de MijnKaart. 

Wil jij ook (kosteloos) een prototype voor jouw gemeente? Vraag dit dan aan bij Rico van der sloot: ricovandersloot@acato.nl. Wil je meer informatie over de MijnOmgeving? Neem dan contact op met Femke Bruinsma.