Nieuwsbericht

Presentatie OWC voor Webinar demo Hackathon Omnichannel, MijnServices

Na een week heel hard werken tijdens de VNG Hackathon presenteerde o.a. het OWC vandaag wat we hebben gehackt om de digitale interactie met onze inwoners te verbeteren.

Profielfoto van Femke Bruinsma
17 oktober 2024 | 1 minuut lezen

Hackathon

Het Open Webconcept biedt inwoners de mogelijkheid om hun gemeentelijke zaken snel en transparant te regelen via de MijnOmgeving. Tijdens de hackathon hebben we een grote stap vooruitgezet. Naast MijnZaken hebben we nu ook de service MijnTaken toegevoegd. Inwoners zien hierdoor na het inloggen direct hun openstaande taken, zoals het uploaden van aanvullende documenten, dankzij koppelingen met diverse zaaksystemen. Dit geeft hun volledig overzicht en controle.

Ook is de MijnKaart ontwikkeld, een innovatieve open-source oplossing voor het tonen van kaarten op de website. Inwoners zien via de MijnOmgeving direct hun woning op de kaart. Met de flexibiliteit om geo-data op verschillende manieren toe te voegen krijgen ze real-time inzicht in alles wat er in hun omgeving gebeurt zoals nieuwsberichten, speeltuinen of openbare bekendmakingen. Zo vergroten we de betrokkenheid op een toegankelijke en interactieve manier!

Tijdens de hackathon is ook getest of inzicht in het gebruik van persoonsgegevens binnen de MijnOmgeving mogelijk is. Dankzij de API-gateway kan nu nauwkeurig worden gecontroleerd waar persoonsgegevens worden gebruikt en gedeeld. Dit is van belangrijk voor AVG-compliance en zorgt ervoor dat auditors kunnen zien welke informatie met wie is gedeeld en voor welk doel. Ook is onderzocht hoe NextCloud kan ondersteunen in de ontwikkeling.

Presentatie webinar 

Tijdens het webinar gaf het OpenWebconcept een presentatie met daarin o.a. een filmpje met demo van MijnTaken (filmpje volgt), de beproeving voor de Api Gateway, meer informatie over Nextcloud en een filmpje van de demo MijnKaart.  

Wil je meer informatie over het Open Webconcept? Neem dan contact op met een van de deelnemende gemeenten.