Nieuwsbericht

Samenwerken aan ZGW API standaarden voor zaakgericht werken

Het Open Webconcept werkt samen met de gemeenten die samenwerken rond het Platform Generieke Dienstverlening (G4) en in het Dimpact verband aan gezamenlijke API-standaarden voor het registreren en verwerken van Klantgegevens, Taken en Berichten als vervolg op de ZGW standaarden voor het zaakgericht werken. Deze standaarden zetten we dus op vanuit het gemeentelijke werkveld en hierbij zijn de VNG programma's Mijn Services (Omnichannel) en Common Ground betrokken zodat deze API ontwikkelingen leiden tot de nieuwe registers standaard.

Profielfoto van Femke Bruinsma
12 september 2024 | 1 minuut lezen

Hieronder de belangrijkste documentatie zoals die nu al door de VNG en de 3 samenwerkende Open Source communities (G4, Dimpact en OWC) al online is gepubliceerd

Landelijke VNG Omnichannel Hackathon

Vanuit het Open Webconcept zijn we actief bezig met de voorbereiding van de Landelijke VNG Omnichannel Hackathon van 7 t/m 10 oktober 2024.

Tijdens de landelijke Omnichannel Hackathon willen de Open Webconcept gemeenten deze registers standaard beproeven met ons Open Portaal Digitale Diensten (Open PDD) in combinatie met een aantal zaak- en berichtensystemen. Wil je meer informatie? Stuur dan een bericht naar Femke Bruinsma.